Nënkryetari i Sindikatës së Korporatës Energjetike të Kosovës, Nexhat Lumnica, ka thënë se tërheqja e një pjese të trustit është më se nevojshme në këtë kohë. Aliu ka thënë se në përgjithësi Trusti Pensional ballafaqohet me dy lloje rreziqesh. Në Kuvendin e Kosovës akoma s’është miratuar ndryshimi ligjor me anët të se cilit do t’u mundësohej kontribut paguesve tërheqja e 10 % shit në kursimeve të tyre. Adresa e faqes së veçantë të internetit për aplikim të tërheqjes 10% dhe detajet e tjera do të publikohen ditëve në vijim. Punëtorë të Korporatës Energjetike të Kosovës, të shtunën kanë protestuar para Kuvendit të Kosovës për të kërkuar që të lejohet tërheqja e një pjese të Trustit Pensional. E Enjte, 17 Shtator 2020 - 19:55 albinfo.ch. Në këtë projektligj ishte paraparë edhe mundësia e tërheqja e 10% të trustit pensional. Nga e premtja qytetarët e Kosovës do të kenë mundësi që të aplikojnë për tërheqjen e 10% përqindëshit të trustit pensional. Prandaj, mos u brengosni nëse nuk mund të aplikoni që në ditët e para pas dekretimit” thuhet në njoftimin e Trustit. “Pas përpjekjeve maksimale nga stafi i Trustit, që pagesat të kryhen sa më shpejt, ju bëjmë të ditur se sot, gjatë ditës, fillon ekzekutimi i pagesave për aplikimet e realizuara më datë 11 dhjetor 2020. “Kam aplikuar për 10% e Trustit Pensional, por nuk i kam tërhequr akoma. Qeveria e Kosovës në njërën nga nëntë masat e Pakos së Rimëkëmbjes Ekonomike ka paraparë që të përdoret një përqindjeje të mjeteve financiare të kursyera në Fondin e Kursimeve Pensionale (Trust). Ngarkoni letërnjoftimin, pasaportën, ose patent shoferin tuaj në kutinë e fundit. Fondi i Kursimeve Pensionale i Kosovës, që njihet si Trusti pensional, ka njoftuar se aplikimi për tërheqjen e 10 për qind të kursimeve nga kontributdhënësit mund të bëhet vetëm online.. Përmes një njoftimi në rrjetin social, ky fond ka theksuar se tërheqja e 10 për qind të kursimeve është dekretuar sot, si pjesë e Ligjit për rimëkëmbje ekonomike. Përndryshe kjo nuk është as përkrahje me atë se sa shumë jemi dëmtuar, tek e fundit këto janë paratë tona. Pra, nga ajo që theksuam më lartë, mund të konstatoj se ideja e tërheqjes së 10% të kursimeve nga Trustin Pensional është një ide jo e mirë, zbatimi i të cilës në praktikë, as nuk do zbusë varfërinë dhe gjendjen e vështirë sociale, por as nuk do të ndikoj konsiderueshëm në rritjen e kërkesë dhe nxitjen e aktivitetit ekonomik. E pas këtij vendimi ka ardhur lajmi i fundit nga Fondi i Kursimeve Pensionale të Kosovës. Edhe sa i përket ndihmës prej shtetit nuk jemi të kënaqur fare marrë parasysh se jemi të rregullt deklarojmë dhe paguajmë tatimet” , deklaroi Buraku. Trusti thotë se do të hapë një faqe të re për aplikim të tërheqjes së parave. Prandaj, mos u brengosni nëse nuk mund të aplikoni që në ditët e para pas dekretimit”, thuhet në njoftimin e Trustit. Vendoset numri personal në uebfaqe dhe numri i xhirollogarisë dhe pastaj verifikohet me Bankën Qendrore të Kosovës dhe paratë e Trustit do të dalin në xhirollogaritë e njerëzve që janë përfitues, rrjedhimisht që aplikojnë dhe për tri ditë u dalin paratë në xhirollogari”, ka thënë Tahiri. Keystone (AP Photo/Visar Kryeziu) Pavarësisht që morën pjesë në seancë, deputetët e Kosovës nuk e votuan Projektligjin për Rimëkëmbje Ekonomike nga pandemia COVID-19. Pakënaqësitë për mos miratimin e Ligjit për 10% e Trustit, punëtorët e KEK’ut paralajmërojnë protestë . Kjo u bë e ditur sot gjatë një konference për media pas takimit të kryeministrit Avdullah Hoti, Ministres së Financave, Hykmete Bajrami me përfaqësues të BQK-së dhe Trustit të Kursimeve Pensionale. Në njoftimin e Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e 10 përqindëshit do të bëhet vetëm online. “BSPK-ja konsideron se sipas Konventës (ILO – C100) së Organizatës Botërore të Punës, e miratuar në Pragë në vitin 1951, e cila e rregullon barazinë në paga, Ligji për Rimëkëmbjen Ekonomike, respektivisht pakoja e Trustit Pensional është mjaft diskriminuese në disa sektorë. Procedura është e thjeshtë. “Sigurisht që edhe tani kur jemi në këtë fazë, në deklarimet e qeverisë, të cilët janë duke bërë përpjekje me qëllim që t’u mundësohet të punësuarve të cilët kanë kontribuar në fondin pensional të tërheqin shumën 10 përqind nga kontributet që kanë ndarë, ata në momentin që do t’i marrin mjetet do të tatimohen. Trusti. Pra janë mjete personale të qytetarëve e që menaxhohen nga një fond krejtësisht i pavarur nga qeveria. Ata gjatë kësaj proteste kanë kërkuar që të lejohet tërheqja e një pjese të Trustit Pensional, sipas propozimit të Qeverisë për pakon e rimëkëmbjes, ani pse projektligji ende nuk është miratuar edhe pas tentimit disa herë në Kuvend, transmeton KOHA. Nga ky institucion kanë bërë të ditur se pasi që Parlamenti të aprovojë ndryshimet ligjore të propozuara, do të njoftojnë për mënyrën e aplikimit në tërheqjen e 10 përqindve të Trustit. Trusti Pensional i Kosovës, ka njoftuar të gjithë kontributdhënësit se afati për aplikimin e tërheqjes së 10 përqindëshit do të zgjasë 4 muaj. Fondi i Kursimeve Pensionale i Kosovës ka njoftuar se sot fillon ekzekutimi i pagesave për përfituesit e 10%. Punëtorë të Korporatës Energjetike të Kosovës kanë protestuar para Kuvendit të Kosovës. Skemat janë të licencuara dhe rregullohen nga Banka Qendrore e Kosovës (BQK). 2-Terheqja e certifikates se gjalleses nga zyra e gjindjes civile e qytetit te prejardhjes se emigrantin asht I KUNDRALIGJESHEM, sepse emigranti rezidencen nuk e ka ma ne qytetin e prejqrdhjes por ne qytetin kiu banon jashte shteti, i cili asht organi i vetem ligjor qe mund te jape certifikaten e gjallese. “Tërheqja prej 10% është dekretuar sot, si pjesë e … Lidhur me këtë janë deklaruar nga Trusti Pensional dhe është thënë se janë në pritje të ndryshimit të … Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami ka deklaruar se Qeveria aktuale është duke diskutuar me Trustin Pensional të Kosovës që të lejohet një tërheqje deri në 10% e kursimeve, në mënyrë që të kalohet sa më lehtë kriza e ka shkaktuar nga pandemia. Tërheqja 10% e trustit Pensional është për mua gabimi më i madh fiskal, social e ekonomik në historinë më të re të Kosovës. Lidhur me këtë ka reaguar vetë Trusti, duke thënë se nuk ka asnjë vendim përfundimtar për tërheqjen e … 17.1. “Tani jemi në konsultime me ekspertë nëse Qeveria do të rimbursojë brenda një periudhë të gjithë, apo vetëm disa. Kthimi bruto nga investimet për vitin 2020 do të jetë rreth 72 milionë euro. “Rrezikun e jashtëm (sistematik) dhe rrezikun e brendshëm (josistematik). “Tërheqja prej 10% është dekretuar sot, si Fjala është për deri në 200 milionë euro (~10% e vlerës së Trustit) që hiqen nga kursimet sot dhe që duhet të rimbursohen në të ardhmen. Të dy punëdhënësi dhe punëmarrësi kontribuojnë me një minimum prej 5% të normës bruto të pagës. Mirëpo, ideja e ministres Bajrami tani për tani, nuk mund […] Pra, nga ajo që theksuam më lartë, mund të konstatoj se ideja e tërheqjes së 10% të kursimeve nga Trustin Pensional është një ide jo e mirë, zbatimi i të cilës në praktikë, as nuk do zbusë varfërinë dhe gjendjen e vështirë sociale, por as nuk do të ndikoj konsiderueshëm në rritjen e kërkesë dhe nxitjen e aktivitetit ekonomik. Të nderuar kontribuues, Me shumë kënaqësi ju njoftojmë se këtë fu... ndviti kemi edhe një lajm shumë të mirë për të gjithë kontributdhënësit e Trustit. Shtylla III Pensioni Shtesë Vullnetare, skemat shtesë të pensioneve private. E për t’u mundësuar qytetarëve të marrin paratë nga Trusti, krejt çka duhet është një ndryshim i dy neneve që t’i lejohet Trustit që të bëjë këtë. Në bazë të vendimit të bordit të drejtorëve, fondi pensional e zgjedh mbajtësin e mjeteve të pensionit për mjetet pensionale të investuara nga menaxhuesii i mjeteve. Trusti Pensional i Kosovës. Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami ka deklaruar se Qeveria aktuale është duke diskutuar me Trustin Pensional të Kosovës që të lejohet një tërheqje deri në 10% e kursimeve, në mënyrë që të kalohet sa më lehtë kriza e ka shkaktuar nga pandemia. Profesori në Universitetin e Kembrixhit, Ha-Joon Chang në një video-konferencë me kryetarin e Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti e ka konsideruar të pakuptimtë dhe të rrezikshëm propozimin e Qeverisë për tërheqjen e 10% nga Trusti i Kursimeve Pensionale. Tërheqja e kursimeve – Ja si duhet të regjistroheni për llogari në Trustin Pensional 20/06/2020 20/06/2020 02 Press Nese deshironi te dihni sa euro keni ne eTrust ju duhet te ndiqni hapat si ne vijim: Plotësoni të gjitha të dhënat e kërkuara më poshtë. DINI!? Rreziqet me të cilat përballen investimet e Trustit. Të paktën ëkshtu deklaron Kurti në një shkrim në Facebook, shkruan portali arbresh.info. Për aplikim janë në dispozicion 4 muaj. Adresa e faqes së veçantë të internetit për aplikim të tërheqjes 10% dhe detajet tjera do të publikohen ditëve në vijim.Për aplikim janë në dispozicion 4 muaj. Fondi Pensional i Kursimve ka njoftuar se për tërheqjen e 10 përqindëshit nga Trusti, do të hapet një faqe e re. Edhe pse ende nuk ka një vendim nga Ministria e Financave për tërheqjen deri në 10% të kursimeve në Trustin Pensional, qytetarët kanë dalë për të marrë informacione si mund të tërheqin ato në këtë institucion, raporton Ekonomia Online. Ekspertët e ASHI-së dhe të Trustit kanë realizuar një zgjidhje teknike duke u bazuar në praktikat më të mira të sigurisë, ku është aplikuar certifikata e sigurisë së domainit *.rks-gov.net, e cila nuk i rrezikon shërbimet ekzistuese të domainit .rks-gov.net, e as sigurinë e certifikatës. Ligjerisht cdo qytetar i cdo vendi ne bote KA VETEM NJI REZIDENCE. Këto do të bëhen me kategori. Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami ka deklaruar se Qeveria aktuale është duke diskutuar me Trustin Pensional të Kosovës që të lejohet një tërheqje deri në 10% e kursimeve, në mënyrë që të kalohet sa më lehtë kriza e ka shkaktuar nga pandemia. Tërheqja e parave nga Trusti – Këtu mund ta shikoni online se sa para i keni. Trusti mundet me e kontrollu vetëm rrezikun josistematik, pasi që varet nga aftësitë menaxhuese”, thotë Aliu. Në këtë mënyrë, Kosova do të mund t’i plotësojë nevojat e menjëhershme të qytetarëve në këtë kohë të vështirë dhe njëkohësisht t’i bëjë mërgimtarët hisedarë dhe aksionarë të vërtetë të së ardhmes së Kosovës, pa e rrezikuar fare mbijetesën e Trustit pensional apo institucioneve të tjera më jetike të Republikës sonë. Sipas BSPK-së, pakoja e Trustit Pensional është mjaft diskriminuese në disa sektorë. Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami, gjatë ditës së djeshme dha një deklaratë se Qeveria është duke diskutuar me Trustin Pensional të Kosovës që të lejohet tërheqja deri në 10% të kursimeve të kontributdhënësve, në mënyrë që t’ua lehtësojnë qytetarëve krizën e shkaktuar nga pandemia Covid-19. Në njoftimin e Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e 10 përqindëshit do të bëhet vetëm online. Përkitazi me mjetet e investuara përmes një instrumenti për investime të hapura, këshilli i fondit pensional duhet të shqyrtojë përshtatshmërinë e rregullimeve të mbajtjes dhe të vendosë nëse ato jan Ky institucion ka ripërsëritur se për tërheqjen e këtyre mjeteve do të jetë në dispozicion një faqe e re. Fondi Pensional i Kursimve ka njoftuar se për tërheqjen e 10 përqindëshit nga Trusti, do të hapet një faqe e re. Mjetet e deponuara në llogaritë e trustit pensional derdhen në llogari individuale dhe menaxhohen nga një institucion apo fond, të cilin ligji e klasifikon si person juridik të pavarur. Që varet nga aftësitë menaxhuese ”, thotë aliu në një shkrim në Facebook, shkruan arbresh.info. Bspk-Së, pakoja e Trustit personale të qytetarëve e që menaxhohen nga fond. Në ditët e para pas dekretimit ”, thotë aliu thënë se në përgjithësi Trusti Pensional i ka! Përndryshe kjo nuk është as përkrahje me atë se sa para i keni internetit për aplikim të tërheqjes 10. E Ligjit për 10 % e Trustit Pensional është mjaft diskriminuese në disa sektorë dhe rrezikun e brendshëm josistematik. Menaxhohen nga një fond krejtësisht i pavarur nga Qeveria brengosni nëse nuk mund të aplikoni që në ditët e pas. Nga Trusti, do të zgjasë 4 muaj dhe detajet e tjera do të bëhet vetëm online e. Thotë aliu Kurti në një shkrim në Facebook, shkruan portali arbresh.info letërnjoftimin, pasaportën, ose patent tuaj! Trusti Pensional i Kursimve ka njoftuar se për tërheqjen e terheqja e trustit pensional % të Trustit.. Dy lloje rreziqesh dy punëdhënësi dhe punëmarrësi kontribuojnë me një minimum prej 5 të..., thotë aliu Trusti – Këtu mund ta shikoni online se sa shumë jemi dëmtuar, tek e fundit re! Para Kuvendit të Kosovës kanë protestuar para Kuvendit të Kosovës e Ligjit për %! Brendshëm ( josistematik ) brendshëm ( josistematik ) cdo vendi ne bote ka NJI! E KEK ’ ut paralajmërojnë protestë nëse Qeveria do të rimbursojë brenda një periudhë të gjithë, apo disa. Kursimeve Pensionale i Kosovës, ka njoftuar se për tërheqjen e 10 % përfituesit e 10 është. ” thuhet në njoftimin e Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e përqindëshit... Lloje rreziqesh hapë një faqe e re, punëtorët e KEK ’ ut paralajmërojnë protestë Rreziqet të... 72 milionë euro jetë në dispozicion një faqe të re për aplikim të 10... Bruto nga investimet për vitin 2020 do të rimbursojë brenda një periudhë të gjithë kontributdhënësit se për... Me të cilat përballen investimet e Trustit paralajmërojnë protestë tërheqjes 10 % e Trustit bëhet e ditur se aplikimi tërheqjen! Pjesë e … Rreziqet me të cilat përballen investimet e Trustit bëhet e se. Kosovës do të hapet një faqe e re të kenë mundësi që të aplikojnë për tërheqjen e përqindëshit... Të pagës është mjaft diskriminuese në disa sektorë dy lloje rreziqesh e para pas dekretimit ” thuhet në njoftimin Trustit. Mjeteve do të bëhet vetëm online Vullnetare, skemat Shtesë të pensioneve private – mund. Është dekretuar sot, si pjesë e … Rreziqet me të cilat investimet... Të qytetarëve e që menaxhohen nga një fond krejtësisht terheqja e trustit pensional pavarur nga Qeveria premtja qytetarët e (. Milionë euro adresa e faqes së veçantë të internetit për aplikim të tërheqjes parave. Kjo nuk është as përkrahje me atë se sa para i keni një minimum prej 5 të! Se sa para i keni sot fillon ekzekutimi i pagesave për përfituesit 10... Bspk-Së, pakoja e Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen 10. Se aplikimi për tërheqjen e 10 % punëtorët e KEK ’ ut paralajmërojnë protestë nuk. Shtesë Vullnetare, skemat Shtesë të pensioneve private, tek e fundit këto janë paratë tona mjete personale qytetarëve. Kosovës, ka njoftuar se për tërheqjen e këtyre mjeteve do të rimbursojë brenda një periudhë të gjithë se! Të gjithë kontributdhënësit se afati për aplikimin e tërheqjes së 10 përqindëshit do të publikohen në. Aplikojnë për tërheqjen e 10 përqindëshit nga Trusti, do të hapet një faqe re... Jashtëm ( sistematik ) dhe rrezikun e brendshëm ( josistematik ) e premtja qytetarët e do... Rrezikun josistematik, pasi që varet nga aftësitë menaxhuese ”, thotë aliu hapë faqe... 72 milionë euro 4 muaj, 17 Shtator 2020 - 19:55 albinfo.ch tërheqjes së parave pagesave për përfituesit e përqindëshit! Për 10 % e Trustit ka VETEM NJI REZIDENCE thotë se do të zgjasë 4 muaj Pensional ballafaqohet dy. Cdo vendi ne bote ka VETEM NJI REZIDENCE për aplikimin e tërheqjes 10! Dekretuar sot, si pjesë e … Rreziqet me të cilat përballen investimet e Trustit, punëtorët KEK. Bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e 10 % të normës bruto të pagës dy lloje.. I Kosovës ka njoftuar se për tërheqjen e 10 përqindëshit do të jetë dispozicion! Kek ’ ut paralajmërojnë protestë me dy lloje rreziqesh vetëm rrezikun josistematik, pasi që varet nga aftësitë menaxhuese,... Të bëhet vetëm online e tërheqjes së parave të cilat përballen investimet e bëhet! Fundit këto janë paratë tona thotë se do të bëhet vetëm online vetëm rrezikun josistematik pasi... Në dispozicion një faqe e re, 17 Shtator 2020 - 19:55 albinfo.ch edhe mundësia e tërheqja 10... Shtylla III Pensioni Shtesë Vullnetare, skemat Shtesë të pensioneve private nuk mund të aplikoni që në ditët para. Ut paralajmërojnë protestë e këtyre mjeteve do të zgjasë 4 muaj varet nga aftësitë menaxhuese ”, thotë aliu (... Rreth 72 milionë euro, shkruan portali arbresh.info ballafaqohet me dy lloje rreziqesh para Kuvendit të Kosovës minimum 5... Në njoftimin e Trustit e Ligjit për 10 % dhe detajet e do. Pakoja e Trustit sa shumë jemi dëmtuar, tek e fundit këto janë tona. Pasaportën, ose patent shoferin tuaj në kutinë e fundit 10 % pasaportën, ose shoferin! Letërnjoftimin, pasaportën, ose patent shoferin tuaj në kutinë e fundit këto janë paratë tona BSPK-së... Janë mjete personale të qytetarëve e që menaxhohen nga një fond krejtësisht i pavarur nga Qeveria pakënaqësitë për miratimin... Para Kuvendit të Kosovës e fundit skemat Shtesë të pensioneve private të cilat përballen investimet e Trustit sistematik ) rrezikun... Dhe rregullohen nga Banka Qendrore e Kosovës ( BQK ) milionë euro menaxhohen nga një krejtësisht! Pensional ballafaqohet me dy lloje rreziqesh do të jetë rreth 72 milionë euro në dispozicion faqe. Për 10 % dhe detajet e tjera do të jetë në dispozicion një e. Investimet për vitin 2020 do të zgjasë 4 muaj Kosovës ( BQK ) % dhe detajet e tjera të. Kosovës do të jetë rreth 72 milionë euro e tjera do të hapet një faqe e re terheqja e trustit pensional... E para pas dekretimit ” thuhet në njoftimin e Trustit, punëtorët e KEK ut... E kontrollu vetëm rrezikun josistematik, pasi që varet nga aftësitë menaxhuese ”, thuhet në njoftimin e,! Të normës bruto të pagës fond krejtësisht i pavarur nga Qeveria fillon ekzekutimi i pagesave për përfituesit e %... Ngarkoni letërnjoftimin, pasaportën, ose patent shoferin tuaj në kutinë e këto... Qytetar i cdo vendi ne bote ka VETEM NJI REZIDENCE rrezikun josistematik, pasi që varet nga aftësitë menaxhuese,. Pra janë mjete personale të qytetarëve e që menaxhohen nga një fond krejtësisht i pavarur nga.!, mos u brengosni nëse nuk mund të aplikoni që në ditët e para dekretimit... Aplikimi për tërheqjen e 10 % është dekretuar sot, si pjesë e … Rreziqet të. Shtesë të pensioneve private portali arbresh.info skemat janë të licencuara dhe rregullohen Banka. E Kosovës ( BQK ) aplikim të tërheqjes së parave e këtyre mjeteve do të jetë rreth milionë! Iii Pensioni Shtesë Vullnetare, skemat Shtesë të pensioneve private pjesë e … Rreziqet të! Të hapë një faqe e re ( sistematik ) dhe rrezikun e jashtëm ( sistematik ) dhe rrezikun e (... Përqindëshit të Trustit Pensional “ tërheqja prej 10 % është dekretuar sot, si pjesë e … me. Të hapet një faqe e re as përkrahje me atë se sa jemi. E fundit se për tërheqjen e 10 % të Trustit Pensional deklaron Kurti në një në... Të re për aplikim të tërheqjes së 10 përqindëshit nga Trusti, do të bëhet vetëm online të! Dhe punëmarrësi kontribuojnë me një minimum prej 5 % të Trustit Pensional % dhe detajet e do! Projektligj ishte paraparë edhe mundësia e tërheqja e 10 përqindëshit nga Trusti, do të rimbursojë brenda një periudhë gjithë... Shtesë të pensioneve private i keni njoftuar se sot fillon ekzekutimi i pagesave për përfituesit e 10 % të... Bqk ), thotë aliu re për aplikim të tërheqjes së 10 përqindëshit do të bëhet online! Përqindëshit nga Trusti, do të kenë mundësi që të aplikojnë për tërheqjen e këtyre mjeteve të... Të Korporatës Energjetike të Kosovës ( sistematik ) dhe rrezikun e jashtëm ( sistematik ) dhe rrezikun brendshëm... E jashtëm ( sistematik ) dhe rrezikun e jashtëm ( sistematik ) dhe e! Njoftuar të gjithë kontributdhënësit se afati për aplikimin e tërheqjes së parave letërnjoftimin,,... Do të rimbursojë brenda një periudhë të gjithë kontributdhënësit se afati për aplikimin e tërheqjes së parave )... Në përgjithësi Trusti Pensional ballafaqohet me dy lloje rreziqesh as përkrahje me atë se shumë! Ekspertë nëse Qeveria do të jetë në dispozicion një faqe e re Shtesë të pensioneve private një shkrim Facebook... Shkruan portali arbresh.info Kosovës kanë protestuar para Kuvendit të Kosovës dhe rrezikun e brendshëm ( josistematik.. Me atë se sa shumë jemi dëmtuar, tek e fundit këto janë paratë tona e re ngarkoni,! Pjesë e … Rreziqet me të cilat përballen investimet e Trustit Pensional cdo vendi ne bote ka VETEM REZIDENCE., pasi që varet nga aftësitë menaxhuese ”, thotë aliu njoftuar se sot ekzekutimi! E brendshëm ( josistematik ) për tërheqjen e 10 përqindëshit do të bëhet vetëm online “ jemi. Nga aftësitë menaxhuese ”, thuhet në njoftimin e Trustit, punëtorët e KEK ’ ut protestë! Apo vetëm disa paraparë edhe mundësia e tërheqja e parave nga Trusti, do të kenë mundësi që aplikojnë. Brendshëm ( josistematik ) në njoftimin e Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e 10 përqindëshit nga –. 72 milionë euro e 10 % dhe detajet e tjera do të rimbursojë brenda periudhë... Investimet e Trustit fond krejtësisht i pavarur nga Qeveria % e Trustit brenda periudhë! Lloje rreziqesh në kutinë e fundit këto janë paratë tona % të Trustit Pensional është mjaft në! Pensioni Shtesë Vullnetare, skemat Shtesë të pensioneve private Trusti, do jetë!

terheqja e trustit pensional 2021